Luchtzuiverende planten zijn niet alleen mooi, ze dragen ook bij aan een gezondere en prettigere leefomgeving. Ontdek hoe deze groene krachtpatsers welzijn en productiviteit kunnen verbeteren.

Wist je dat de lucht gezonder kan worden door een plant? Met de juiste planten kun je een schonere lucht creëren. Speciaal voor de ‘the home hub’, oftewel de thuiswerkers en mensen die veel thuis zijn en het daar graag gezelliger maken, hebben wij een aantal huiskamer-planten geselecteerd die de lucht zuiver maken en zorgen voor gezonder en prettiger wonen / werken. Dit heeft als resultaat: beter(e) welzijn en productiviteit en minder ziekteverzuim. Wie wil dat nou niet?

Waarom kiezen voor luchtzuiverende planten?

De kwaliteit van de lucht waarin wij leven is van groot belang voor onze gezondheid, onze fitheid en ons welbevinden. Het gaat hierbij niet alleen over de buitenlucht, maar zeker ook over de lucht in ruimten waar we een groot deel van ons leven doorbrengen: de huiskamer, het kantoor, de schoolklas.

De luchtkwaliteit in deze ruimten gaat achteruit door chemische stoffen die worden afgegeven door meubels, kleding, vloerbedekking, muurbedekking, printers, maar ook door mensen zelf. Kiezen voor luchtzuiverende planten is daarom zeker een goede keuze!

Hoe werkt de luchtzuivering door planten?

Alle kamerplanten zorgen wel voor wat extra zuurstof, maar lang niet alle planten zuiveren ook nog eens de lucht. Er is maar een aantal planten waarbij wetenschappelijk bewezen is dat ze bijdragen aan een schone, gezuiverde lucht in huis of kantoor. Luchtzuiverende kamerplanten zetten overdag CO2 om in zuurstof en ze brengen waterdamp in de lucht, waardoor de luchtvochtigheid verbetert. Daarnaast kunnen ze ook nare geuren afbreken, waardoor het als een soort luchtverfrisser functioneert. Hierdoor verbetert het binnenklimaat in huis, waardoor je je prettiger voelt en thuis beter kunt werken, leven én sporten.

Onze top 5 luchtzuiverende planten

1. Spathiphyllum

Zeker op nummer 1 staat de sterk luchtzuiverende Spathiphyllum. De bloemen van de Spathiphyllum zijn altijd wit, maar verschillen in grootte en aantal per soort. Hoe groter de plant hoe groter de bloemen, maar ook dit is afhankelijk van het ras.

Meer over Spathipyllum

Kom meer te weten over de Spathipyllum in onze blog
Blog lezen
Shop Spathipyllum

3. Dracaena

De Dracaena brengt een stukje van de tropen in huis. De plant is behalve in de groene marginata variant ook leverbaar als bicolor. Deze plant met goudkleurige bladeren geeft een interieur net weer een ander accent.

Shop Dracaena

5. Phlebodium

Aantrekkelijke en sterke varen met een schitterende diepblauwgroene bladkleur, die als ze ouder worden vingervormig vertakken. Een decoratieve en opvallende varen. De Phlebodium kan ook worden gebruikt als snijgroen.

Shop Phlebodium

2. Calathea

De Calathea is een bijzondere kamerplant en zeer decoratief vanwege de kleurige en bonte bladeren. Ook de Calathea is een zeer luchtzuiverende kamerplant. Het is een echte blikvanger in ieder interieur en draagt bij aan een beter en gezonder binnenklimaat.

Een leuk weetje

De Calathea sluit ’s nachts de bladeren en opent die in de morgen! Daarom wordt de Calathea ook wel ‘living plant’ genoemd.

Shop Calathea

4. Ficus

De Ficus is een enorm diverse plantensoort. Er zijn veel soorten die ook erg kunnen verschillen in uiterlijk. Voor ieder wat wils! De Ficus soorten die verkocht worden als kamerplanten komen bijna allemaal uit de regenwouden van Zuidoost Azië.

Shop Ficus
Nieuwsbrief

Laat u verrassen

Blijf op de hoogte van de laatste trends en tips, rechtstreeks in uw inbox.
Bestel direct verse producten